Адвокатска кантора „Балабанова и Василев“ с престижни отличия от Националните награди за правосъдие за 2018 г.

На 24.11.2018 г. в хотел „Маринела“ в гр. София на бляскава церемония бяха връчени отличията от Националните награди за правосъдие за 2018 г. с водещ и главен организатор известната журналистка г-жа Нина Хамилтън. Събитието се осъществи с подкрепата на адвокатските колегии от цялата страна, Нотариалната камара, Българска съдийска Асоциация, Асоциация на медиаторите в България, Асоциация на жените-адвокати, Асоциацията на синдиците и др.

На церемонията бяха отличени множество известни юристи (адвокати, съдии, прокурори, нотариуси, съдебни изпълнители, синдици и др.), които бяха селектирани съобразно строги критерии от професионално и медийно жури, председателствано от проф. Васил Мръчков, проф. Огнян Герджиков, проф. Сашо Пенов и адв. Владимир Дончев.

Сред отличените имена бяха адв. д-р Ивайло Василев, преподавател в ЮФ на ПУ, и адв. Маргарита Балабанова, докторант в ИДП към БАН, които са възпитаници на ЮФ на ПУ. Те получиха отличия за призовото си класиране във финалната петица на най-заслужилите юристи за 2018 г. в две категории.

Първото отличие е за съвместната дейност на възпитаниците на ЮФ на ПУ в Адвокатска кантора „Балабанова и Василев“. То е признание за успешно водените от тях дела в сферата на вещното право, търговското право, изпълнителния процес и правото на интелектуална собственост.

Второто отличие е за млад юрист на годината. В тази категория поотделно бяха отличени както адв. д-р Ивайло Василев, така и адв. Маргарита Балабанова. Това признание е награда за резултатите от академичната и професионалната дейност на двамата юристи като адвокати,  част от екипа на Адвокатска кантора „Балабанова и Василев“.

Голямата награда „Гран При“ от Националните награди за правосъдие бе връчена за цялостния принос към правото на проф. д-р Александър Янков. Тя бе съпътствана от вдъхновяващо слово от проф. Васил Мръчков, който обобщи накратко впечатляващия житейски и професионален път на проф. Янков.

Специален гост на церемонията беше г-н Мартен Прадел – директор към Международния адвокатски съюз, който пристига специално за най-престижното събитие в юридическата гилдия.

Церемонията имаше и благотворителен характер. На нея се проведе търг за множество ценни картини и предмети на изкуството, от който беше събрана значителна сума, която ще бъде дарена на деца с детска церебрална парализа.